Blog

Χριστούγεννα

14 Δεκεμβρίου, 2020

Αυτήν την εβδομάδα θα ασχοληθούμε με την θεματική Χριστουγέννων.

Τα Χριστούγεννα είναι η πιο όμορφη γιορτή του χρόνου. Ειδικά για τα παιδιά. Είναι η γιορτή της Αγάπης. Γιατί με τη γέννηση του Χριστού γεννήθηκε και η αγάπη.

Προσεγγίζοντας τη θεματική ενότητα “Χριστούγεννα” αυτό το μήνυμα θέλουμε να περάσουμε στα παιδιά. Το μήνυμα της Αγάπης, της προσφοράς και της αλληλεγγύης.

Πρόταση Βιβλίου

Ως πρόταση παραμυθιού μπορούμε να διαβάσουμε ένα πολύ όμορφο και τρυφερό βιβλίο «Το αστεράκι των Χριστουγέννων», που μιλούσε για ένα αστεράκι, που έτρεχε στον ουρανό να προλάβει τα Χριστούγεννα και τη γέννηση του Χριστού για να μοιράσει την αγάπη του στα παιδιά.

Περιπλανήθηκε στον ουρανό συνάντησε πολλούς πλανήτες και αστερισμούς και έμαθε ότι ο Χριστός δε γεννιέται κάθε χρόνο, αλλά οι άνθρωποι γιορτάζουν τη γέννησή του κάθε χρόνο τέτοια μέρα.

Έτσι το αστεράκι έφτασε πάνω από τη φάτνη που υπάρχει σε κάθε σπίτι αυτές τις μέρες για να δώσει την αγάπη του στα παιδιά.

Φτιάχνουμε Παραδοσιακά γλυκά Χριστουγέννων

-Η διαδικασία της μαγειρικής είναι μια ευχάριστη και δημιουργική διαδικασία η οποία περιέχει πολλές διαδικασίες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη του παιδιού. (όπως η ανάπτυξη της λεπτής κινητικότητας )

Οι κουραμπιέδες

Οι κουραμπιέδες χρειάζονται βούτυρο γάλακτος, μπόλικο αμύγδαλο και αλεύρι λίγο. Το παν στους κουραμπιέδες είναι το καλής ποιότητας βούτυρο. Ενώ μπορούν τα παιδιά να βοηθήσουν στο ζύμωμα και τα διάφορα σχήματα που θα έχουν!
Συνταγή: https://www.argiro.gr/recipe/kourampiedes/

Τα μελομακάρονα:

Τα μελομακάρονα προέρχονται από τη Μικρά Ασία που εκεί ονομαζόταν «Φοινίκια». Για την παρασκευή τους χρειάζονται αλεύρι, λάδι, μέλι, γαρύφαλλο και κανέλλα.
Συνταγή: https://www.argiro.gr/recipe/melomakarona/

Στόλισμα του Δέντρου

Στολίζουμε μαζί με τα παιδιά το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο, σε αυτή την διαδικασία μπορούμε να εντάξουμε και ασκήσεις ομαδοποίησης. Έτσι, μπορούμε να ομαδοποιήσουμε τα στολίδια (πόσες μπάλες έχουμε; Πόσες καμπανούλες;…) Ακόμη μπορούμε να ομαδοποιήσουμε ως προς το σχήμα και το χρώμα.

Κατασκευή

Φτιάξτε τη δική σας κατασκευή χριστουγεννιάτικο δέντρο. Θα χρειαστείτε ρολά από χαρτί υγείας τέμπερες και πολύ διάθεση…

– Το ένα ρολό θα το βάλετε για κορμό στο δέντρο σας. Αφήστε τα παιδιά να δημιουργήσουν ,να κολλήσουν ότι θέλουν.

– Στη συνέχεια κόβετε τα ρολά στα τρία ή στα τέσσερα ώστε να τα κολλάμε πάνω στο κορμό ξεκινάμε να κολλάμε στην αρχή 4 κύκλους από πάνω 3 από πάνω 2 και τελειώνουμε με την κορυφή και 1 κύκλο από ρολό χαρτί. Κολλήστε χρυσόσκονη, βάλτε χρώμα, τοποθετήστε φιόγκους… και… έτοιμο το δεντράκι σας για να διακοσμίσει όποιο χώρο θέλετε εσεις !!

Καλή Διασκέδαση!!

Leave A Comment:

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.