Χωρίς Κατηγορία

Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου


Στο Ροζ Μπαλόνι τιμήσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, που έχει καθιερωθεί και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, ποικιλοτρόπως. Αναφερθήκαμε στη σημασία των βιβλίων στη ζωή των ανθρώπων και ιδιαιτέρως των παιδιών και γιορτάσαμε στον κόσμο της φαντασίας και της δημιουργικότητας. Τα βιβλία ανοίγουν καινούργιους κόσμους γύρω μας, διευρύνουν τους ορίζοντες μας και μας ταξιδεύουν νοερά σε μέρη μακρινά Προκειμένου λοιπόν να καλλιεργήσουμε αυτό το συναίσθημα, την εβδομάδα αυτή πραγματοποιήσαμε ποικίλες βιωματικές δράσεις με κεντρικούς “ήρωες” τα…Βιβλία! Δημιουργήσαμε όλοι μαζί μία τρελή παραμυθοσαλάτα αυτοσχεδιάζοντας και χρησιμοποιώντας τη φαντασία μας.!! Αποκύημα της δράσης αυτής είναι το δικό μας αυτοσχέδιο ηλεκτρονικό βιβλίο από το τμήμα του νηπιαγωγείου.

Επίσης ένα τρισδιάστατο χειροποίητο βιβλίο παραμυθιών ζωντανεύει μπροστά στα μάτια μας!! Ένα αυτοσχέδιο τεράστιο βιβλίο με τις χαρακτηριστικές εικόνες των αγαπημένων παραμυθιών των παιδιών ζωγραφισμένες στο χέρι δημιούργησε το κατάλληλο κλίμα και κόσμησε την αυτοσχέδια γωνιά της βιβλιοθήκης μας. Στον θεματικό αυτό χώρο τα παιδιά αφηγήθηκαν τις δικές τους φανταστικές ιστορίες και παρουσίασαν τα αγαπημένα τους βιβλία, διαβάζοντας τα στους συμμαθητές τους με το δικό τους τρόπο.

Αποκορύφωμα των δράσεων μας αποτέλεσε η επίσκεψη στο παιδικό τμήμα της κεντρικής βιβλιοθήκης της πόλης μας, όπου είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε αναπαραστατικές αφηγήσεις από το κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό, να εξερευνήσουμε τα άδυτα μιας βιβλιοθήκης και να συμμετάσχουμε σε ποικίλες ειδικά σχεδιασμένες βιβλιοδράσεις. Ένα βιβλίο είναι ένα όνειρο που κάθε παιδί κρατά στο χέρι του! Στόχος λοιπόν ήταν η προώθηση της ανάγνωσης και της βιβλιοφιλίας, αφού δεν μπορούμε να αγοράσουμε τη χαρά αλλά μπορούμε να αγοράσουμε ένα βιβλίο και αυτό είναι το ίδιο! Τα βιβλία μιλούν στο πνεύμα, στο μυαλό και την καρδιά μας..

Οι ιστορίες είναι φτερά που βοηθούν τους αναγνώστες να πετούν ψηλά κάθε μέρα..

Εμπνέουν και διδάσκουν, δημιουργώντας έναν καλύτερο και φωτεινότερο κόσμο!!

Στόχος βασικός για όλους εμάς εδώ στο Ροζ Μπαλόνι!

Καλό ταξίδι φίλοι αναγνώστες!

Leave A Comment:

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.