Ανακοινώσεις

Εορτασμός 25η Μαρτίου

Εορτασμός  25η Μαρτίου
30 Μαρτίου, 2023

Το σχολείο μας με αφορμή τα διάφορα γεγονότα, ιστορικά ή θρησκευτικά εστιάζει στα σημαντικά μηνύματα που αυτά εμπεριέχουν.

Έτσι με αφορμή τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου εξηγήσαμε στα παιδιά πως το πείσμα και η θέληση για ελευθερία ήταν αυτά που υπερνίκησαν κάθε εμπόδιο και οδήγησαν στον ξεσηκωμό. Μόνο με πίστη στον εαυτό μας, στα ιδανικά μας , στους στόχους μας προχωράμε μπροστά….

Αυτές είναι οι κινητήριες δυνάμεις που πρέπει να έχουν τα παιδιά μας και να μάθουν να παλεύουν για το κάθε τι που επιθυμούν να αποκτήσουν με πείσμα, θέληση, υπομονή κι επιμονή.

Το σχολείο μας βρίσκεται κοντά στα παιδιά ώστε από μικρά να μάθουν να πορεύονται με υψηλούς στόχους και υψηλό φρόνημα. « Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία » είχε γράψει ο Ανδρέας Κάλβος.

Τί θα είχε συμβεί εάν δεν είχαν Αρετή και ΤΟΛΜΗ και υπερνικούσε ο φόβος?? Απολύτως τίποτα.

Κανένας αγώνας δεν θα είχε πραγματοποιηθεί και καμία Ελευθερία δεν θα είχε επιτευχθεί.

Κάθε αγώνας στη ζωή μας απαιτεί γενναιότητα και ανδρεία, και ως σχολείο και ως παιδαγωγοί έχουμε υποχρέωση να μεταφέρουμε την ιστορική μας παρακαταθήκη ώστε από μικρή ηλικία να γνωρίζουν τις ρίζες, τους προγόνους και την ιστορία μας.

Μόνο γνωρίζοντας και όχι αποκρύπτοντας – όπως είναι η σύγχρονη τάση- μπορούν να γίνουν αυριανοί πολίτες με γνώση, με άποψη και με κυρίαρχη τοποθέτηση χωρίς να άγονται και να φέρονται σύμφωνα με την άποψη και τα συμφέρονται της αγέλης.

Το σχολείο μας τίμησε την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 με κατασκευές, γιορτή και παρέλαση.

Τα θεατρικά μας δρώμενα ξεκίνησαν με τα (προ)-νηπιάκια μας και την αναπαράσταση του κρυφού σχολειού από τα αγόρια του τμήματος τα οποία υποδύθηκαν τους μαθητές που πήγαιναν στο κρυφό σχολειό και φυσικά δεν έλειπε ο δάσκαλος παπα καλόγερος. Τα κορίτσια μας υποδύθηκαν τις «Λεοντόκαρδες» γυναίκες της εποχής, με τις παραδοσιακές φορεσιές τους, που έπρεπε με θυσία και θάρρος, να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες .

Κατόπιν ακολούθησαν τα προ προ νηπιάκια μας, με ποιήματα, χορούς και τραγούδια.

Με επιτυχία παρουσιάστηκαν τα δρώμενά μας την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023 και απέσπασε τα χειροκροτήματα των γονέων που καμάρωσαν τα παιδιά τους.

Leave A Comment:

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.