Προ-Προνηπιακό

Στο προπρονηπιακό μας τμήμα, όπου βρίσκουμε παιδιά ηλικίας τριων ετών και άνω εμπλουτίζεται το πρόγραμμα το παιδιών καθώς πλέον το αναπτυξιακά μεταβατικό τους στάδιο απαιτεί περισσότερα. Θετουμε διαφορετικούς στόχους, αναπτυξιακά, γνωστικά και κοινωνικοσυναισθηματικά. Πρωταρχικός στόχος αποτελεί η κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού πάντα μέσα από ευχάριστες και παιγνιώδης διαδικασίες.


Έτσι, στοχεύουμε στην αυτοεξυπηρέτηση, όπως το να τρώει μόνο του το παιδί και να τοποθετεί στην θέση τους τα υλικά που χρησιμοποιεί στην τάξη, την περαιτέρω ανάπτυξη λεπτής και αδρής κινητικότητας. Επιπρόσθετα, οι χωροχρονικές έννοιες όπως χθες, σήμερα, αύριο, δεξιά αριστερά και πάνω κάτω εμπεδώνονται με παιχνίδια και δραστηριότητες.


Οι δραστηριότητες που πραγματοποιούνται σχεδόν καθημερινά και επιτυγχάνονται τα παραπάνω, είναι η μουσική, ο χορός, διαφορες καλλιτεχνικές δραστηριότητες με αξιοποίηση ποικίλων μέσων όπως το κολάζ, η ζωγραφική με νερομπογιές, ξυλομπογιές, μαρκαδόρους. Επιπλέον πραγματοποιείται θεατρικό και κουκλοθεατρικό παιχνίδι όπως και παιχνίδια μίμησης, κινητικά παιχνίδια και άφθονο ελεύθερο παιχνίδι στον κήπο!


Τέλος, τα παιδιά συμμετέχουν πλέον στις εκπαιδευτικές εκδρομές και εξορμήσεις που πραγματοποιούμε!


Όλα αυτά γίνονται φυσικά με γνώμονα την αγάπη για το παιδί και σεβασμό στην ευαισθητη αυτή ηλικία.